Loff med ferske reker

Ingredienser
Sånn her mekker du loff med ferske reker:
Ferske reker på loff er noe av det enkleste – og beste – du kan servere når solen skinner og venner samles. Dette er den ultimate sommermaten: sosial, smakfull og uformell. Sett frem store boller med reker, loff, godt tilbehør – og gjerne et glass kjølig hvitvin. Perfekt til uteservering på verandaen, i parken eller på bryggen.

- Rens rekene – Her er det veldig lurt om hver person har fått sinn egen lille pose til å ha skallet oppi. Dette er sosial mat!
- Forbered brød – Smør et tynt lag smør på skiver av loff. Ønsker du ekstra crunch? Rist loffen lett i brødrister.
- Montering:
- Legg et par blader hjertesalat på loffen.
- Fordel majones etter smak.
- Topp med rensede reker.
- Strø over tynne skiver rødløk og litt frisk dill.
4. Serveringstips: Server med sitronbåter og kanskje et glass hvitvin eller kaldt vann med is og sitron.

💡 Tips: Du kan også bytte ut loff med baguette eller annet lyst brød for variasjon. Om du ønsker å servere rekene med hjemmelaget majones kan du prøve denne oppskriften her: https://www.mekkemiddag.no/oppskrifter/hjemmelaget-majones
Publisert: 8.6.2025
Ingredienser
alt du trenger
- ferske reker: 1 kg (Beregn 400-500g per person)
- hjertesalat: 1 stk
- Rødløk: 1/2 stk (finhakket)
- Majones
- dill
- Loff
- smør
- Sitron