Passer til 2 personer Så lang tid tar det: 15 minutter Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt
Loff med ferske reker
Ingredienser

Sånn her mekker du loff med ferske reker:

Ferske reker på loff er noe av det enkleste – og beste – du kan servere når solen skinner og venner samles. Dette er den ultimate sommermaten: sosial, smakfull og uformell. Sett frem store boller med reker, loff, godt tilbehør – og gjerne et glass kjølig hvitvin. Perfekt til uteservering på verandaen, i parken eller på bryggen.

  1. Rens rekene – Her er det veldig lurt om hver person har fått sinn egen lille pose til å ha skallet oppi. Dette er sosial mat!
  2. Forbered brød – Smør et tynt lag smør på skiver av loff. Ønsker du ekstra crunch? Rist loffen lett i brødrister.
  3. Montering:
    • Legg et par blader hjertesalat på loffen.
    • Fordel majones etter smak.
    • Topp med rensede reker.
    • Strø over tynne skiver rødløk og litt frisk dill.

4. Serveringstips: Server med sitronbåter og kanskje et glass hvitvin eller kaldt vann med is og sitron.

💡 Tips: Du kan også bytte ut loff med baguette eller annet lyst brød for variasjon. Om du ønsker å servere rekene med hjemmelaget majones kan du prøve denne oppskriften her: https://www.mekkemiddag.no/oppskrifter/hjemmelaget-majones

Publisert: 8.6.2025

Loff med ferske reker