Hjemmelaget majones

Ingredienser
Sånn her mekker du hjemmelaget majones:
- Rør sammen:
- Eggeplomme + dijonsennep + ½ av sitronsaft
- Bruk håndmikser og visp godt til blandingen er glatt.
2. Spe med olje:
- Tilsett olje dråpevis i starten mens du visper konstant.
- Når den tykner, øk tempoet og spe i en tynn stråle.
3. Juster:
- Tilsett litt kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.
- Rør inn resten av sitronsaften etter smak.
4. Smak til:
- Rør inn salt og pepper helt til slutt
💡 Tips:
- Bruk romtempererte ingredienser
- En liten bolle og god håndvisp gjør det enklere
- Perfekt å servere til rekelag!

Publisert: 8.6.2025
Ingredienser
Alt du trenger
- Eggeplomme: 1 stk
- Sitronsaft: 1-2 ts
- sennep: 1 ts ts ((lite teskje) )
- solsikkeolje: 2-3 dl
- Vann: 1-2 ts
- salt
- pepper