Passer til 4-6 personer Så lang tid tar det: 10 minutter Hvor vanskelig er det å få til: Middels
Hjemmelaget majones
Ingredienser

Sånn her mekker du hjemmelaget majones:

  1. Rør sammen:
    • Eggeplomme + dijonsennep + ½ av sitronsaft
    • Bruk håndmikser og visp godt til blandingen er glatt.

2. Spe med olje:

  • Tilsett olje dråpevis i starten mens du visper konstant.
  • Når den tykner, øk tempoet og spe i en tynn stråle.

3. Juster:

  • Tilsett litt kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.
  • Rør inn resten av sitronsaften etter smak.

4. Smak til:

  • Rør inn salt og pepper helt til slutt

💡 Tips:

  • Bruk romtempererte ingredienser
  • En liten bolle og god håndvisp gjør det enklere
  • Perfekt å servere til rekelag!

Publisert: 8.6.2025

Hjemmelaget majones