Ytrefilet av svin med byggrynsalat

Ingredienser
Sånn her mekker du ytrefilet av svin med byggrynsalat:
- Kok byggryn etter instruksjonene som står på pakken. Ha gjerne litt buljong i kokevannet for ekstra smak.
- Hakk persille (ta vare på litt til dressingen), mynte, løk , agurk, og chili i små biter. Skjær eplet i små terninger.
- Når byggrynene er ferdigkokt, hell av vannet. Bland sammen byggryn, hakkede urter, løk, chili, agurk og eplebiter. Press over sitronsaft og ringle over litt olivenolje. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
- Lag dressingen ved å blande rømme med finhakket bladpersille, litt sitronsaft og en dæsj honning. Smak til med salt og pepper.
- Tørk filetskivene med tørkepapir. Varm litt olje i en stekepanne og stek skivene raskt på høy varme til de får en fin gyllen farge. Snu dem og stek videre til de er gjennomstekte. Krydre med litt salt og pepper.
Server filetskivene sammen med den friske byggrynsalaten og urtedressingen. Avslutt gjerne med et dryss nykvernet pepper.

Publisert: 4.6.2025
Ingredienser
Salat
- Byggryn: 2 dl
- bladpersille: 1 bunt (finhakket)
- mynte: 1 bunt (finhakket)
- Rødløk: 1 stk (finhakket)
- agurk: 1/2 stk (hakket i terninger)
- Chilli: 1 stk (finhakket)
- Eple: 1-2 stk (finhakket)
- Sitron: 1/2 stk (saften)
- Extra virgin olivenolje: 3 ss
Dressing
- Lett rømme: 1 boks
- bladpersille: 2 ss (finhakket)
- Sitron: 1/2 stk (saften)
- honning: 2 ss
Kjøtt
- Svin ytrefilet: 500 g