
De beste oppskriftene!
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
1. Farsen
Start med å lage farsen. Skjær en skive lyst brød (uten skorpe) og legg i melk. Du kan bytte ut skiven med panko om du ønsker det.
2. Forberedelser
Finhakk sjalottløk, hvitløk og bladpersille. Finn frem resten av ingrediensene.
3. Bland
Bland alle Ingrediensene som skal i kjøttbollene godt sammen med hendene i en stor bolle til en jevn farse.
4. Form og stek
Bruk fuktige hender og form store boller (litt større enn en bordtennisball). Stek på middels varme i olivenolje til de er brune på utsiden, men fortsatt rå i midten. Sett til side.
5. Saus – start
I samme panne steker du løk og hvitløk til mykt og gyllent. Tilsett tomatpuré, sukker og salt, og stek noen minutter.
6. Saus – smak
Tilsett rødvin, kok inn i ca. 5 minutter. Ha i hermetiske tomater (gjerne San Marzano). Knus tomatene og kok opp.
7. Kjøttbollene i sausen
Legg kjøttbollene i sausen, rør forsiktig. La småkoke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten tilsett finrevet parmesan og hakket basilikum.
8. kok pasta
kok pasta etter anvisning på pakken.
9. Servering
Vend ferdigkokt pasta i sausen for å få den til å feste seg. Legg på tallerken, topp med kjøttboller, ekstra parmesan og friske basilikumblader.
Tips: Lag gjerne dobbel porsjon kjøttboller. Frys halvparten til senere!
Publisert: 26.9.2025