Rekerøre på smørstekt surdeigsbrød

Ingredienser
Sånn her mekker du rekerøre på smørstekt surdeigsbrød:
Start med å rense alle rekene. Om du skal tine frosne reker tar det ca. 1-2 timer på avispapir. finhakk rødløken og grovhakk dillen. Bland sammen reker, majones, crème fraîche, rødløk, dill, en skvett sitronsaft og litt chili flakes.

Stek brødskivene gyldne og sprø i smør. Topp de nystekte skivene med den smakfulle rekeblandingen, litt ekstra fersk dill – klart til å nytes!
PS: om du bruker frosne reker kan det gjøre seg med litt salt i blandingen også.

Publisert: 9.7.2025
Ingredienser
Alt du trenger
- ferske reker: 1 kg (evt. frossene )
- Majones: 3 ss
- Crème fraîche: 2 ss
- Rødløk: 1/2 stk (finhakket)
- dill: 1 bunt (liten bunt)
- Sitron: 1/2 stk (saften)
- surdeigsbrød (4-5 skiver (bruk loff hvis du ikke har surdeigsbrød))
- smør (til steking)
- salt
- Chiliflak