
De beste oppskriftene!
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
Dagen før:
Legg pinnekjøttet i en stor kjele med kaldt vann. Vi pleier å vanne ut kjøttet i ca. 24 timer – uten å bytte vann underveis. Følg eventuelle anvisninger på pakken.
På selve dagen:
Legg en rist eller bjørkepinner i bunnen av en stor kjele, og hell på vann til det akkurat dekker risten. Legg pinnekjøttet lagvis oppå. Sett på lokk, og la kjøttet dampe på lav varme i 3–4 timer, til det er mørt og saftig. Fyll på mer vann underveis hvis det trengs.
Kålrabistappe (start ca. 1 time før pinnekjøttet er ferdig):
Skrell kålrabien og skjær den i mindre biter. Ha bitene i en kjele og fyll på vann til det dekker. Kok uten lokk til vannet har fordampet og kålrabien er mør. Kjør bitene til en glatt puré i en foodprosessor sammen med kalde smørterninger. Smak til med litt kajennepepper og salt – vær forsiktig med krydderet, det skal ikke dominere.
Servering:
Server pinnekjøttet med kålrabistappe og små poteter. Nyt!
Publisert: 19.4.2025