Mekkemiddag
Artikler
Vestlandsguiden
Oppskrifter
Artikler
Vestlandsguiden
Oppskrifter
mekkemiddag
oppskrifter
pasta-med-skogsopp
De beste
oppskriftene!
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
mekkemiddag
oppskrifter
pasta-med-skogsopp
Pasta med skogsopp
Passer til 2 personer
Så lang tid tar det: 30 minutter
Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt
Ingredienser
Sånn her mekker du pasta med skogsopp :
Kok pastaen i saltet vann ifølge anvisningene på pakken. Behold litt av pastavannet.
Mens pastaen koker, varm opp olivenolje i en stor stekepanne over medium varme.
Legg til den rensede og oppskårne skogsoppen. Stek i 5-7 minutter til soppen er gyllen og har sluppet væsken.
Tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek til de er myke og duftende, ca. 2-3 minutter.
Hell i en skvett hvitvin og la det koke inn i et par minutter.
Tilsett kyllingkraften og la det småkoke i 3-4 minutter til væsken er redusert litt. Smak til med salt og pepper.
Når pastaen er ferdig, hell av vannet (behold litt av kokevannet) og tilsett pastaen i pannen med soppblandingen.
Rør inn smør og revet parmesan. Hvis sausen er for tykk, tilsett litt av det reserverte pastavannet for å få ønsket konsistens.
Bland godt og server umiddelbart. Topp gjerne med litt ekstra revet parmesan og finhakket persille hvis ønskelig.
Publisert: 3.10.2024
Ingredienser
alt du trenger
Pasta
: 250 g
skogsopp
: 200 g (renset og revet i små biter)
sjalottløk
: 1-2 stk (finhakket)
hvitløksfedd
: 2 stk (finhakket)
hvitvin
: en skvett null
Kyllingkraft
: 2-3 dl
Parmesan ost
: 50 g (revet)
Olivenolje
salt
pepper
smør
: 1-2 ss
Pasta med skogsopp