Bakte svinekoteletter i fløtesaus med sambal oelek
Passer til 2-4 personer Så lang tid tar det: 1 timer Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt Tid i ovnen: 30 minutter 180 °C
Ingredienser
Sånn her mekker du bakte svinekoteletter i fløtesaus med sambal oelek:
Start med å sette ovnen på 200 grader varmluft. Finn frem potetene og legg dem i en ildfast form. Drypp over litt olje og krydre godt med salt og pepper. Sett formen i ovnen – potetene skal få stå og bli “halvklare” mens vi forbereder resten av retten.
Ta frem en større gryte som tåler å bli satt inn i ovnen. Snitt fettkanten til svinekotelettene. Dette gjør det lettere å sprøsteike fettet og kotelettene krøller seg ikke like mye når man steker de. Gni inn svinekotelettene med litt olje, og krydre rikelig med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på begge sider – de skal få en fin stekeskorpe, men ikke være gjennomstekte. Legg dem deretter til side på en tallerken.
Når kjøttet er ute av panna, ha i en klatt smør sammen med grovhakket løk, persillerot og gulrot. La det surre i noen minutter før du tilsetter finhakket hvitløk. Hell deretter over sitronsaft og sambal oelek. Strø over hvetemel og rør det godt inn – dette skal binde sausen senere.
Hell i fløte og kraft, og rør godt mens det koker opp. Melet vil nå begynne å tykne sausen. Kutt paprika i biter og ha den i. Rør godt og smak til med salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen og hell dem over i sausen. Legg kotelettene tilbake i formen, og press dem godt ned i sausen slik at bare toppen stikker opp. Sett hele formen i ovnen igjen, senk temperaturen til 180 grader, og la retten bake i ca. 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og dryss over finhakket persille før servering. Nå er det bare å nyte et smakfullt måltid med møre koteletter og fyldig saus. Lykke til – og vel bekomme!
Publisert: 6.8.2025
Ingredienser
Alt du trenger
svinekoteletter: 800-1000 g
små nypoteter: 500 g
Løk: 1 stk (kuttet i skiver)
hvitløksfedd: 3 stk (finhakket)
persillerøtter: 2 stk (skrelt og kuttet i biter)
Sitron: 1 stk (saften)
gulrot: 2 stk (hakket i biter)
paprika: 2 stk (kuttet i mindre biter. Bruk gjerne en grønn og en rød paprika)
Kjøttkraft: 4 dl (bruk buljong om du ikke har kraft)
Kremfløte: 3 dl
Hvetemel: 1 ss
sambal oelek: 2-3 ts
bladpersille
salt
pepper
Bakte svinekoteletter i fløtesaus med sambal oelek